Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Στην επιστολή προς τους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων προβλέπεται και προθεσμία για τη διατύπωση τυχόν ενστάσεων «Ραβασάκια» από το υπουργείο Οικονομικών με βαριά πρόστιμα και την εντολή να καταθέσουν τις πινακίδες τους, θα αρχίσουν να λαμβάνουν σε λίγες εβδομάδες οι κάτοχοι ανασφάλιστων ΙΧ αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iw, σε διάστημα περίπου ενός μηνός το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών πρόκειται να ολοκληρώσουν την ταυτοποίηση των δύο βάσεων δεδομένων με τα ασφαλισμένα και τα κυκλοφορούντα οχήματα στην Ελλάδα.

 Εν συνεχεία, θα αρχίσει η αποστολή των επιστολών προς τους ανασφάλιστους οδηγούς οι οποίοι θα ενημερωθούν για τις συνέπειες που έχουν έναντι του νόμου και βέβαια για το ότι θα πρέπει σε άμεσο χρόνο να ασφαλίσουν τα οχήματά τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή που θα λαμβάνουν θα προβλέπεται και προθεσμία για τη διατύπωση τυχόν ενστάσεων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο χρόνος για την υποβολή των ενστάσεων εκτιμάται ότι θα είναι ένας μήνας.

 Στο μεταξύ, σε αυτή τη φάση παράγοντες του Κέντρου Πληροφοριών και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν καθημερινά τα τεστ ταυτοποίησης των δύο βάσεων δεδομένων, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν διπλο-εγγραφές, καθώς και να ελέγξουν πιθανά λάθη σε στοιχεία οχημάτων (πινακίδες, πλαίσια κ.α.), αλλά και στα προσωπικά δεδομένα των οδηγών, ώστε να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τον ακριβή αριθμό των ανασφάλιστών οχημάτων.

Για το σκοπό αυτό συνεργάζονται και με συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και με τις τοπικές αρχές.

Σε αυτή τη φάση φαίνεται ότι η λίστα των ανασφάλιστων οχημάτων «φιλοξενεί» περί τις 1.900.000 πινακίδες, στις οποίες βέβαια αντιστοιχούν και οχήματα που από το νόμο δεν απαιτείται να φέρουν σήμα ασφάλισης.

Παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς υπογραμμίζουν, μιλώντας στο iw, πως, πρώτη φορά διαπιστώνουν ότι, από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει πραγματική θέληση για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων και για το λόγο αυτό αισιοδοξούν ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες το όλο θέμα θα λάβει τέλος, εξασφαλίζοντας, τόσο στην ασφαλιστική αγορά, όσο και στο δημόσιο ταμείο σημαντικότητα έσοδα.

Πηγή : Insuranceworld

 
banner home box 40
banner-autofix-box
ergo εθνική ασφαλιστική Ευρωπαϊκή πίστη AIG Np Insurance atlantiki enosi logo prime groupama logo minetta logo euroins