Ποιες καλύψεις πρέπει να επιλέξω για την ασφάλεια μου ;

Κάθε 6 μήνες με παίρνει τηλέφωνο ο ασφαλιστής μου, και μου λέει ότι πρέπει να ανανεώσω το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα μου. Νομίζω ότι πληρώνω πολλά και δεν ξέρω αν τα χρειάζομαι όλα αυτά που πληρώνω. Τι μπορώ να κάνω για αυτό, πως ξέρω τι είναι αυτό που χρειάζομαι ;

Η απάντηση για το ερώτημα σας αυτό έχει ως εξής :

Οι ανάγκες του κάθε ασφαλισμένου διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή καθώς αλλη κίνηση έχει η Αθήνα στο κέντρο και άλλη στα μακρινα προάστια της. Θα αναλύσουμε όμως κάποιες από τις βασικές καλύψεις που πρέπει να έχετε στα υπόψιν σας, καθώς όπου και να βρίσκεστε μπορούν να σας γλυτώσουν από αρκετή ταλαιπωρία αλλά και χρήματα.

1. Αστική Ευθύνη

Η Αστική Ευθύνη έχει γίνει υποχρεωτική για όλες τις εταιρίες ανεξαιρέτως, και αφορά τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσετε προς τρίτους, είτε υλικές, είτε σωματικές.

2. Φροντίδα Ατυχήματος

Η Φροντίδα ατυχήματος επίσης είναι υποχρεωτική από όλες τις εταιρίες ασφάλισης, και είναι βασική υπηρεσία των εταιριών. Είναι βασική καθώς όταν εμπλακείτε σε κάποιο ατύχημα, μπορείτε να καλέσετε την φροντίδα ατυχήματος της εταιρίας σας και να καταγράψει το συμβαν, όπου και θα το δηλώσει στην εταιρία σας.

3. Κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα

Η κάλυψη αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται από όλες τις εταιρίες, παρ' όλο που είναι αρκετά σημαντική και βασική. Η κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα σας καλύπτει στην περίπτωση όπου σας χτυπήσει κάποιο όχημα όπου είναι χωρίς ασφάλεια. Για να πιστοποιηθεί αυτό θα πρέπει την ώρα του ατυχήματος, να καλέσετε και την αστυνομία μαζί με την φροντίδα ατυχήματος, καθώς θα σημειώσει στο βιβλίο συμβάντων του ατυχήματος ότι ο οδηγός που σας χτύπησε είναι ανασφάλιστος. Αν δεν δηλωθεί και καταγραφεί από την αστυνομία, δεν μπορεί να πιστοποιηθεί διαφορετικά!

4. Κάλυψη Προσωπικού Ατυχήματος

Στην περίπτωση όπου εμπλακείτε σε ατύχημα και χρειαστεί να νοσηλεύθείτε η εταιρία σας καλύπτει προσωπικά έξοδα.

5. Κάλυψη Οδικής Βοήθειας Ατυχήματος

Η Οδική Βοήθεια ατυχήματος συνήθως παρεξηγείτε από τους οδηγους και νομίζουν ότι είναι ίδια με την Οδική Βοήθεια. Η Οδική Βοήθεια ατυχήματος όμως παρέχεται μόνο όταν εμπλακείτε σε κάποιο ατύχημα και το όχημα σας δεν μπορεί να μετακινηθεί, μόνο τότε! Εάν πάθετε μια βλάβη δίχως να εμπλακείτε σε κάποιο ατύχημα, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποείσετε την συγκεκριμένη κάλυψη.

Οπότε εάν μαζί με την ασφάλεια σας θέλετε κι οδική βοήθεια ζητήστε να σας ασφαλίσουν και για οδκή βοήθεια. Αν κάποιος σας πει ότι είναι το ίδιο με την οδική τότε μην τον πιστεψετε, γιατί όταν θα το χρειαστείτε απλώς δεν θα το έχετε.

6. Θραύση Κρυστάλλων

Η Θραύση κρυστάλλων είναι προαιρετική σε όλες τις εταιρίες, παρ' όλο που είναι σημαντική, διότι το 90% των ζημιών των οχημάτων έχει να κάνει με θραύση κρυστάλλων.

Αυτές είναι οι καλύψεις από τις οποίες πρέπει σίγουρα να έχετε στην ασφαλεια αυτοκινητου σας, ώστε να είστε καλυμένοι σε όποια κατάσταση μπορεί να εμπλακείτε. Εαν το επιθυμείτε φυσικά μπορείτε να επεκτείνεται περισσότερο τις καλύψεις σας, όπως κλοπή , φωτιά, τρομοκρατικές ενέργειες, και πολλά ακόμα που μπορείτε να βρείτε ανά ασφαλιστική εταιρία.

Εάν επιθυμείτε να έχετε έναν αξιόπιστο σύμβουλο για την ιδιωτική σας ασφάλιση τότε επικοινωνήστε μαζί μας, και εμείς θα σας ενημερώσουμε για ότι σας ενδαιφέρει.

 

 
banner home box 40
banner-autofix-box
ergo εθνική ασφαλιστική Ευρωπαϊκή πίστη AIG Np Insurance atlantiki enosi logo prime groupama logo minetta logo euroins