Κανόνες Συμπεριφοράς σε περίπτωση σύγκρουσης

Παρ' ότι μπορεί να είναι ένα δυσάρεστο γεγονός, είτε είστε ο υπάτιος του ατυχήματος, είτε όχι, πρέπει να ακολουθούμε κάποιους κανόνες καλής συμπεριφοράς. Απ΄τη στιγμή που θα συμβεί το ατύχημα θα πρέπει να είμαστε πάντοτε ψύχραιμοι. Η ψυχραιμία μπορεί να επιφέρει κλίμα καλής συνεννόησης και σωστής διεκπαιρέωσης της καταγραφής του ατυχήματος.

Εάν το αυτοκίνητο μας μπορεί να μετακινηθεί τότε, το απομακρύνουμε από το σημείο σύγκρουσης και το τοποθετούμε σε σημείο όπου δεν εμποδίζει την κυκλοφορία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταλαιπωρούμε τους υπόλοιπους διερχόμενους οδηγούς αφήνοντας το όχημά μας στη μέση του δρόμου.

Σε περίπτωση απλών υλικών ζημιών η φροντίδα ατυχήματος ή η αστυνομία θα καταγράψει το συμβάν και ότι της δηλώσουμε. Σε περίπτωση όπου υπάρχουν τραυματίες, εκτός από την κλήση για βοήθεια που πρέπει να πραγματοποιήσουμε άμεσα φροντίζουμε να δώσουν τα στοιχεία τους στην αστηνομία  κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι θα μας χρειαστούν σε περίπτωση αμφισβήτησης της υπαιτιότητάς ή ακόμα και αντιδικίας.

Δεν ερχόμαστε ποτέ σε αντιπαράθεση που μπορεί να οδηγήσει σε καυγά με απρόβλεπτες για όλους συνέπειες (δεν εξυπηρετεί κανέναν) καθώς ένα ατύχημα και το αποτέλεσμά του δεν είναι επιθυμητό από οποιονδήποτε.

Αν φταίτε ζητάτε συγνώμη και κάνεται της απαραίτητες ενέργειες (δήλωση στην ασφαλιστική σας αποδεχόμενοι την υπαιτιότητα) ώστε να βοηθήσεται τον άλλο οδηγό να αποζημειωθεί εύκολα και γρήγορα όπως θα θέλατε κι εσείς αν θα ήσασταν στη θέση του. Το να δηλώσετε ότι φταίτε όταν αυτό συμβαίνει φυσικά, δεν σας στοιχίζει τίποτε πέραν της επισκευής του δικού σας οχήματος και υποδηλώνει ευγένια και σοβαρότητα καθώς έτσι θα θέλατε να συμπεριφερθούν και σε σας. 

Και τέλος μην δέχεστε συμβουλές από τον οποιοδήποτε μη καταρτισμένο πανω σε θέματα οδικής κυκλοφορίας. Ο ασφαλιστής σας είναι ο πλέον αρμόδιος για να σας κατευθύνει σχετικά.

 
banner home box 40
banner-autofix-box
ergo εθνική ασφαλιστική Ευρωπαϊκή πίστη AIG Np Insurance atlantiki enosi logo prime groupama logo minetta logo euroins