Τι πρεπει να κανω αν συγκρουστω με ανασφαλιστο οχημα.

Πλέον στις μέρες μας τα ανασφάλιστα οχήματα έχουν αυξηθεί δραματικά, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος στους δρόμους να έχει μεγαλώσει περισσότερο, και αν εμπλακείτε σε μια σύγκρουση με ανασφάλιστο να μην αποζημιωθείτε. Οπότε τι κάνουμε σε αυτή τη περίπτωση και πως μπορούμε να προστατευτούμε.

Εξαιτίας του φαινομένου αυτού οι ασφαλιστικές εταιρίες, σχεδόν όλες συμπεριλαμβάνουν στις βασικές καλύψεις τις "Υλικές Ζημιές από Ανασφάλιστο Όχημα" όπου και θα σας αποζημιώσουν στην περίπτωση όπου συγκρουστείτε με ανασφάλιστο όχημα. Για να αποζημιωθείτε από την εταιρία σας θα πρέπει υπαίτιος να είναι ο  οδηγός του άλλου οχήματος και όχι εσείς.

Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσετε μετά την σύγκρουση είναι να καλέσεται οπωσδήποτε την Αστυνομία, η οποία και θα κάνει καταγραφή του συμβάντος. Εκτός από την καταγραφή η Αστυνομία θα κάνει ταυτοποίηση των στοιχείων του οδηγού, αλλά και θα πιστοποιήσει ότι άλλος οδηγός στερείται ασφάλισης, διότι μόνο τότε θα μπορέσετε να αποζημιωθείτε από την ασφαλιστική σας εταιρία.

Επίσης στο αντίγραφο δελτίου συμβάντων που θα συμπληρώσει η αστυνομική αρχή θα πρέπει ο οδηγός του άλλου οχήματος, να υπογράψει και να παραδεχθεί την υπαιτιότητα του.

Είναι πολύ σημαντικό, όταν επιλέγετε εταιρία για την ασφαλεια αυτοκινητου να ελέγχετε και τις καλύψεις που σας παρέχει και να συμπεριλαμβάνεται όπωσδήποτε η κάλυψη "Υλικές Ζημιές από Ανασφάλιστο Όχημα" καθώς είναι αρκετά σημαντικό και μπορεί να σας γλυτώσει από πολλά έξοδα.

Σε όλες τις περιπτώσεις ζητήστε τη βοήθεια από τον πιστοποιημένο ασφαλιστικό σας σύμβουλο.

 
banner home box 40
banner-autofix-box
ergo εθνική ασφαλιστική Ευρωπαϊκή πίστη AIG Np Insurance atlantiki enosi logo prime groupama logo minetta logo euroins