Τι πρεπει να κανετε απο τη στιγμη που εχετε εμπλακει σε ατυχημα.

Στην περίπτωση όπου έχετε συγκρουστεί με κάποιο άλλο όχημα θα πρέπει να κάνετε συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να καταγραφεί το συμβάν και να αποζημιωθείτε από την ασφαλιστική σας εταιρία. Η εταιρία σας αποζημιώνει μόνο όταν δεν είστε ο υπάιτιος του ατυχήματος.

Βήμα 1ο : Φροντίδα Ατυχήματος

Ψάχνετε να βρείτε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας, το οποίο και έχετε πάντα μαζί σας στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου. Στο ασφαλιστήριο σας επάνω, αναγράφεται το τηλέφωνο της φροντίδας ατυχήματος, το οποίο και πρέπει να καλέσετε. Η φροντίδα ατυχήματος παρέχεται δωρεάν από τις εταιρίες ασφάλισης, είναι εξιδεικευμένο προσωπικό το οποίο έρχεται στο χώρο του ατυχήματος και καταγράφει τον τρόπο και τις συνθήκες που συνέβη το ατύχημα. Η φροντίδα εκτός από την καταγραφή φωτογραφίζει τα αυτοκίνητα και τη περιοχή που συνέβη η σύγκρουση, ώστε η εταιρία να έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το συμβάν.
 Παροτρύνετε και τον οδηγό του άλλου οχήματος να καλέσει και την φροντίδα ατυχήματος της δικής του εταιρίας, καθώς μετά δεν χρειάζετε να ανησυχείτε για το αν θα δηλώσει εκείνος το ατύχημα στον ασφαλιστή του.

Βήμα 2ο : Καλείτε την Αστυνομία (προαιρετικό)

Στην περίπτωση όπου δεν γνωρίζετε εάν η ασφαλιστική εταιρία σας, παρέχει φροντίδα ατυχήματος ή ο άνθρωπος με τον οποίο έχετε εμπλακεί δεν έχει φροντίδα, τότε καλείτε την αστυνομία για να γίνει καταγραφή του συμβάντος.

Βήμα 3ο : Ρυμούλκηση οχήματος

Εάν το αυτοκίνητο σας δεν μπορεί πλέον να μετακινηθεί, ελέχγετε το ασφαλιστήριο σας και ψάχνετε την κάλυψη φροντίδα ατυχήματος με ρυμούλκηση ή οδική βοήθεια ατυχήματος. Η κάλυψη αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο όταν έχετε εμπλακεί σε ατύχημα και δεν είναι απαραίτητο να έχετε οδική βοήθεια ξεχωριστά.

Στην περίπτωση όπου δεν μπορείτε να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα, γιατί δεν μπορείτε να τα θυμηθείτε, μπορείτε απλά να καλέσετε τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο, και να σας ενημερώσει για τις απαραίτητες ενέργειες τις οποίε και θα πρέπει να κάνετε.

Αν σας ενδιαφέρει εκτός από μια απλή ασφαλεια αυτοκινητου να έχετε και έναν σύμβουλο, όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί να σας βοηθήσει τότε επικοινωνήστε μαζί μας στο 210.59.09.900 !

 
banner home box 40
banner-autofix-box
ergo εθνική ασφαλιστική Ευρωπαϊκή πίστη AIG Np Insurance atlantiki enosi logo prime groupama logo minetta logo euroins