Τροποι να προστατευτειτε απο μια κλοπη στο σπιτι

Οι διαρήξεις των σπιτιών έχουν πάρει αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια. Μπορούμε όμως να μειώσουμε αυτό το ποσοστό αρκεί να τηρούμε κάποια μέτρα ασφαλείας. Το πρώτο και το κυριότερο μέτρο προστασίας είναι να εγκατασταθεί σύστημα συναγερμού στην οικία.

Ένας γενικός κανόνας που ισχύει για έναν ληστή είναι ότι εάν το σπίτι σας φαίνεται εύκολα προσβάσιμο και διαρήξιμο, τότε εκείνος θα προσπαθήσει να μπεί. Γενικά οι δράστες θέλουν να μπούν σε ένα ξένο χώρο και να πάρουν πολύτιμα πράγματα, που να έχουν μικρό όγκο και μεγάλη αξία. Οταν ένα σπίτι δεν είναι εύκολα προσβάσιμο τότε δύσκολα θα επιχειρήσουν να μπουν στο χώρο σας.

Θα πρέπει λοιπόν να προστατέψετε την οικία σας, αλλά και εσάς τους ίδιους καθώς μπορείτε να βρεθείτε αντιμέτωποι με ένανν ληστή.

Παρακάτω θα αναφέρουμε κάποιες κοινές πρακτικές τις οποίες εάν τις ακολουθείτε σε καθημερινή βάση, να ξέρετε ότι δύσκολα θα προσπαθήσουν να μπουν στο χώρο σας.

Δεν κάνουμε την πρόσβαση εύκολη .

Αν χρειαστεί να λείψουμε από το σπίτι για αρκετές ώρες ή μέρες, ασφαλίζουμε όλα τα παράθυρα, πόρτες, ή μπαλκονόπορτες. Δεν παίζει ρόλο αν μένουμε στο ισόγειο ή στο 3ο όροφο, οι ληστές που θα θελήσουν να μπούν σε ένα σπίτι θα βρούν τρόπο να φτάσουν σε αυτό, οπότε ασφαλίζουμε πάντα ότι μπορεί να μείνει ανοικτό.

Μπορούμε να τοποθετήσουμε πόρτα ασφαλείας, η οποία θα μας εξασφαλίσει ακόμα περισσότερο σιγουριά ότι κάποιος δεν θα μπορέσει να μπεί έυκολα, είτε σπάζοντας την, είτε παραβιάζοντας την.

Δημιουργούμε την εικόνα ότι κάποιος βρίσκεται στο σπίτι.

Αφήνουμε πάντα κάποιο φως ανοικτό, και ίσως κάποιο ραδιόφωνο. Μπορούμε επίσης να έχουμε κάποιο χρονοδιακόπτη όπου θα ανάβει τα φώτα για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στην περίπτωση όπου θα λείψουμε για αρκετές μέρες, μπορούμε να αφήσουμε το κλειδί σε κάποιον της εμπιστοσύνης μας όπου θα μπορεί να ελέγχει περιοδικά το σπίτι.

Δεν διαφημίζουμε τα Υπάρχοντα μας.

Προσέχουμε να μην κοκορευόμαστε παντού για τα ακριβά πράγματα που διαθέτουμε στο σπίτι μας. Επίσης δεν τα αφήνουμε εκτεθειμένα στα μάτια των περαστικών βάζοντας τα σε εμφανή σημεία, τα οποία είναι διακριτά από το κόσμο έξω. Όταν έχουμε ακριβά πράγματα φροντίζουμε να τα προφυλάσσουμε, είτε κλειδώνοντας τα κάπου, είτε ασφαλίζοντας τα, είτε τοποθετώντας σύστημα ασφαλείας.

Πρόσθετη Ασφάλεια

Τοποθετούμε στην περιίπτωση όπου δεν διαθέτουν οι πόρτες και τα παράθυρα μας, σύρτες όπου θα αποτρέψουν κάποιον απ' έξω που θέλει να μπεί μέσα, μειώνοντας ακόμα περισσότερο την πιθανότητα της παραβίασης.

Από τη στιγμή όπου έχουμε πολύτιμα αντικείμενα στο σπίτι μας, αλλά επίσης θέλουμε να προφυλαχθούμε, είναι συνετό να κάνουμε μία ασφάλεια κατοικίας με την οποία θα εξασφαλίσουμε το κτίριο για παράδειγμα από ζημιές που μπορεί να προκληθούν από έναν σεισμό ή την αξία του περιεχομένου μας. Οι περισσότερες εταιρίες στην ασφαλεια περιεχομενου ζητούν από τον ιδιοκτήτη να εγκαταστήσει σύστημα συναγερμού.

Σύστημα Συναγερμού

Τοποθετούμε σύστημα συναγερμού το οποίο είναι σύγχρονο και μπορεί να μας προστεύσει ενώ βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι. Είναι αρκετά σημαντικό να τοποτετήσουμε "παγίδες" στα παράθυρα μπαλκονόπορτες, ώστε όταν κοιμόμαστε, αν κάποιος προσπαθήσει να ανοίξει κάποιο από αυτά για να μπεί να τον καταλάβουμε, κι αν δεν έχουμε ενεργοποιήσει το συναγερμό να τον θέσουμε σε λειτουργία. Μαζί με το σύστημα συναγερμού είναι καλό να τοποθετήσουμε και ένα τηλεφωνητή ο οποίος θα καλεί στο δικό μας τηλέφωνο, σε κάποιον άλλο έμπιστο που θα μπορούσε να μας βοηθήσει και φυσικά στην αστυνομία.

 
banner home box 40
banner-autofix-box
ergo εθνική ασφαλιστική Ευρωπαϊκή πίστη AIG Np Insurance atlantiki enosi logo prime groupama logo minetta logo euroins